maandag 6 mei 2013

Teriyaki Zalm met mie en groentjes


Lieve iedereen, ik ben momenteel erg druk met mijn nieuwe website en daarom zo weinig tijd gehad om te bloggen! Ik vind het oneerlijk helemaal niks te bloggen en dit recept kan ik ook niet aan jullie voorbij laten gaan. Afgelopen vrijdag met vriendje J. afgesproken en we hadden enorm veel zin in zalm. Ik ben niet enorm gek op een normaal stukje gebakken zalm. Ik wil er iets mee doen zoals met deze teriyaki variant. Heerlijk in combinatie met de mie, groenten en niet te vergeten de sesamzaadjes als kersje op de taart!

Wat heb je nodig (2 a 3 personen):

- 500 gram zalm
- pak eiermie
- 1 broccoli
- flinke hand sperziebonen
- 1 rode ui
- sesamzaadjes
- 8 eetlepels Japanse sojasaus
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel rijst azijn (kan ook met witte wijn azijn)
- 4 eetlepels zonnebloemolie

Hoe maak je het:

Maak allereerst de teriyaki saus door in een steelpannetje 5 eetlepels sojasaus, de honing en azijn te verwarmen. Zet even apart en snijd de brocolli in roosjes en maak de sperziebonen schoon. Stoom de groenten in een stoommandje of kook het heel kort (2 minuten) in een klein laagje water beetgaar. Rooster de sesamzaadjes in een koekenpan zodat de smaak vrijkomt. Snijd de zalmfilet in 4 stukken en bestrijk met olie.
Verhit een grillpan en grill de zalm stukken en bestrijk constant met de teriyaki saus. Keer regelmatig. Ondertussen verhit je olie in een wok en daarin fruit je de ui en voeg daarna de groenten toe. Zet een pan met warm water op tot het kookt en zet dan een vuur uit en voeg de eiermie toe. In 4 minuten laat je de mie gaar worden. Giet de mie af en voeg toe aan de groenten in de wok. Nog even kort wokken met nog 4 eetlepels sojasaus en dan ben je klaar! Bordje mooi opmaken door eerst de mie met de groenten op te dienen en vervolgens de zalm en de sesamzaadjes. Jumjum!

Enjoy!!!

1 opmerking:

  1. Ik ben dol op zalm en dit lijkt mij echt een heerlijke combinatie. Echt een lekker groente recept met de broccoli en sperziebonen. Leuk om het eens op zo'n manier te eten dan standaard met een sausje.

    BeantwoordenVerwijderen

You may also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...