donderdag 1 november 2012

Caesar Salade met gebraden kip

 
 


Vriendinnetje C. was op bezoek en eindelijk kon alles weer eens uit de kast worden getrokken om een rijkgevulde salade op tafel te zetten. Aan deze salade kan bijna niks misgaan dus als je ergens gaat eten waar je de menukaart niet vertrouwd, bestel dit dan! Ik ben dan wel weer zo'n iemand die het alleen besteld als er een versgebakken stukje kipfilet op gedrapeerd ligt ;) Dit keer hebben we een gebraden kippetje uit de oven met rozemarijn en knoflook bij de slager gehaald! Daarnaast heb ik de dressing helemaal zelf gemaakt voor een perfecte finishing touch.

Wat heb je nodig (2 personen):

- Gebraden hele kip uit de oven of gebakken kipfilet
- Bruin of wit brood voor croutons
- 2 tenen knoflook (geperst)
- Olijfolie
- Rozemarijn
- Peper/Zout
- Roma tomaatjes
- Little Gem sla of een andere stevige sla-soort
- 2 gekookte eitjes
- Pijnboompitten
- Parmezaanse kaas (geraspt)

Voor de dressing:

- Flinke scheut Olijfolie
- 4 anjovis filets uit blik
- 1/4 Citroen (uitgeperst)
- 3 tenen knoflook (geperst)
- Theelepel mosterd
- Zwarte peper
- Scheutje Worchestersauce
- Scheutje witte wijn azijn

Start:

Was de sla goed! Begin daarna met het brood in kleine vierkantjes te snijden en meng dit samen met 2 uitgeperste tenen knoflook, rozemarijn, olijfolie en peper/zout. Verhit een pan en bak daarin de croutons lekker knapperig. Bak daarna de pijnboompitten en laat daarna afkoelen. Kook de eitjes in kokend water zo'n 7 minuten.

Snij de tomaatjes doormidden, scheur de slablaadjes en begin alvast met het opmaken van de borden. De kip was kant en klaar dus dat is alleen nog een kwestie van stukjes kip eraf trekken en het verdelen over de twee salades.

De dressing heb ik gemaakt in de keukenmachine door alle ingredienten toe te voegen en tussendoor veel te proeven. Het is weer een kwestie van smaak dus gebruik je fantasie! Als je niet van anjovis houdt kan je zout in de plaats gebruiken.

Snij de eieren in vieren en verdeel dat ook over de borden samen met de pijnboompitten en als allerlaatst de croutons om de knapperigheid te behouden!

Last but not least de dressing en vers geraspte parmezaanse kaas eroverheen en smullen maar!!!Bon Appetit
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

You may also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...