Benodigdheden

Doordat ik de hotelschool heb gedaan weet ik wel een beetje wat de basis benodigdheden zijn voor een hobbykok:

- Goede pannen (koekenpan, wok, kookpan, steelpan, braadpan)
- Scherpe messen, klein/groot/kartel (botte messen is echt het ergste wat er bestaat!)
- Snijplank (je kan er nooit genoeg hebben)
- Vergiet (voor het wassen van sla, groentes en natuurlijk het afgieten van je gekookte eten)
- Zeef (ik zweer echt bij een goede zeef, ik heb 2 verschillende, een hele fijne en een grovere)
- Houten pollepels (als je een risotto gek ben dan is dit echt een must)
- Soeplepel
- Braadslee (heerlijk voor grote stukken vlees of groentenmix)
- Staafmixer (ik zweer erbij, heb allerlei hulpstukken waaronder een mini-keukenmachine)
- Spatel
- Vleestang (zo blijft je biefstukje heerlijk mals van binnen)
- Invetkwastje
- Maatbeker
- Weegschaal
- Rijstkoker (als je van rijstgerechten houdt een musthave)

Voor de bakkers:

- Bakvormen in alle soorten en maten (cake/muffin/springvormen)
- Bakpapier
- Invetkwastje
- Siliconen bakvellen voor in de oven
- Sateprikkers (als je brownies maakt altijd even checken of het gaar is)

You may also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...