maandag 7 november 2011

Nasi Goreng met Black Tiger garnalen en kip

Afgelopen vrijdag lag ik heerlijk op de bank met de gedachte dat ik mijn boodschappen al had gedaan voor de volgende dag, want vriend J. zou komen eten en daarna gaan we naar de museumnacht.
Die vrijdagavond word ik gebeld door vriendin A. die duidelijk al een paar borrels op heeft of ik mee borrels ga doen in de stad. Hmmm, neeuuh niet zo'n zin eigenlijk, moet het? A. wringt zich in alle hoeken en ik geef haar uiteindelijk gelijk, ik moet er even uit. 1 drankje dan... Dat ene drankje werden er drie, naja zoiets. Zelfs vriendin A. was al naar huis en J. en ik besloten op boevenpad te gaan. We moesten nog even snel langs een tent waar een vriend van hem zat en ik besloot daar nog even snel naar de wc te gaan..... Dit wc bezoekje zal ik niet snel vergeten, want mijn vinger kwam snoeihard tussen de deur, AU! Ik wist niet wat me overkwam en als een kip zonder kop rende ik naar Jelle toe die mij vervolgens op de scooter naar het OLVG heeft gebracht. Daar zaten we dan, 2 uur te wachten op een arts die mijn vinger zou gaan bekijken. Ik kreeg gelukkig wel 3 flinke pillen in mn mik van de verpleegster wat de pijn redelijk in bedwang hield. Enfin, het zit allemaal weer op zijn plaats, maar die pijn is niet te harden!


De volgende dag heb ik een bericht van mijn andere vriend J. waarmee ik naar de museumnacht ga, die zich helemaal is rot geschrokken van mijn horror avontuur. Ik baal ondertussen ook hard, want ik had beloofd dat ik nasi goreng zou gaan maken. Gelukkig biedt J. aan alles te snijden zodat ik alleen nog maar alles bij elkaar hoef te mikken in de wok en met mijn linkerhand, die normaal vrij kansloos is, kan gaan roerbakken. Ik gebruikte voor het eerst trassi, garnalenpasta en dat STINKT! Maarrr geloof me, eenmaal in de nasi is het geweldig en onmisbaar! Een Indo zou zeggen: "geen nasi zonder trassi" Dus zet je eroverheen, zet alle ramen open en sluit de verpakking direct nadat je een deeltje trassi eraf hebt geschraapt. Alles komt goed! Uiteindelijk hebben J. en ik een geweldige nasi op tafel gezet waar de liefde weer vanaf spatte en mijn huis ruikt de rest van het weekend naar Indonesisch eten, jammie :-) Ik laat je niet langer meer wachten:Helaas is mijn spiegelei mislukt, omdat ik het ei met mijn linkerhand moest breken voor het eerst in mijn leven!


Wat heb je nodig:

- 200 gram spitskool - 200 gram black tiger garnalen - 150 gram kipfilet - 2 eieren, geklutst + 1 ei per persoon voor bovenop de nasi - mespuntje trassi - 2 theelepels gemalen komijn - wortel (halve winterpeen of 5 kleine wortels) - 1 prei in ringen - 1 bosui in ringetjes - 2 uien, gesnipperd - 2 tenen knoflook, geperst - 2 chilipepers, gesnipperd - 2 theelepels sambal oelek (ALTIJD eerst proeven) - 600 gram witte rijst (beter teveel dan te weinig) - wokolie met gember & knoflook aroma - zout & peper


Stap 1
Kook de rijst en laat het afkoelen in de pan of rijstkoker.
Stap 2
Ui, trassi, chilipepers, komijnpoeder, sambal oelek, knoflook fruiten in wokolie.


Stap 3
Spitskool erbij en als dat is ingeslinkt de prei, bosui en wortel erbij. Je kan ook nog paprika erbij doen als je hiervan houdt.


Stap 4
Kip in blokjes gesneden erbij. Goed roerbakken, want de kip moet goed gaar worden.


Stap 5
Kluts de 2 eieren met wat zout en peper in een kom en roerbak het er vervolgens doorheen. NB. Je kan ook in een andere pan een omelet maken en dat in kleine reepjes snijden en er op het laatst bij doen.


Stap 6
Op het laatst de garnalen erbij en wanneer ze roze kleuren kan de rijst er bij en roerbak dit nog voor 2 minuten.


Serveren met kroepoek, cassave, ketjap manis, gebakken uitjes en een spiegel ei on top!


Selamat makan!


1 opmerking:

You may also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...