donderdag 21 maart 2013

Linzencurry met kip, zoete aardappel en spinazie


Curry's zijn er vele vormen en maten, maar dat maakt elke curry weer uniek! Ik probeer zoveel mogelijk uit en vanavond stond de linzencurry met kip en zoete aardappel op het menu. De reden daarvan was dan ook dat de zoete aardappel al langere tijd klaar lag om iets mee te doen, maar wat was mij een raadsel en de linzen idem dito. Ik eet graag linzen in een restaurant, omdat het dan perfect gepresenteerd ligt onder een stukje vis of vlees, maar dat zelf weken en doen leek me iets teveel van het goede. Vanavond was het zover, er kwam een goed vriendinnetje eten en dat betekent uitpakken in mijn ietwat kleine keukentje! De curry bleek een succes en ging prima met een stuk naanbrood en een rode wijn ernaast.

Wat heb je nodig:

- 300 gram kipdijfilet, in blokjes
- 6 eetlepels groene linzen, geweekt en wel
- 1 bataat, zoete aardappel, in blokjes
- pak of blik kokosmelk
- 300 ml kippenbouillon
- 1 sjalot, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels groene currypasta
- naanbrood
- 200 gram verse spinazie
- scheut archide olie of olijfolie

Hoe maak je het:

Verhit de olie in een braadpan en bak de sjalot en de knoflook kort aan. Voeg dan de currypasta toe en bak dit even mee. Dan kunnen de stukjes kip, zoete aardappel en de linzen erbij. Roerbak even door en voeg dan de bouillon en de kokosmelk toe. Laat het sudderen voor zo'n 20 minuten en proef zo nu en dan even of het aan jou smaak voldoet.
Verwarm ondertussen het naanbrood in de oven. Als de curry bijna klaar is kan je de spinazie in een aparte wok laten slinken en de spinazie serveer je op het laatst bovenop de curry met een stuk naanbrood. Super makkelijk en heerlijk!!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

You may also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...