dinsdag 12 februari 2013

Quinoa met kipdijfilet, broccoli en tuinerwtjes


Een avondje sporten, maar toch snel een gezonde maaltijd op tafel toveren, het kan! Kleine portie quinoa, gestoomde broccoli, tuinerwtjes en een gegrild stukje kipdijfilet erbij! Ik ben best een drukke tante en wil heel veel. Fulltime job, daarna sporten en dan ook nog een maaltijd in elkaar flansen. Quinoa is echt mijn reddende middel, want het bevat veel eiwitten en dat heb je nou net zo hard nodig na een goede work out!

Wat heb je nodig (1 persoon):

- 50 gram quinoa
- kwart broccoli (gestoomd)
- handje diepvries tuinerwten (gestoomd)
- 1 kipdijfilet (biologisch)
- 1/2 lente-ui, in reepjes

Dressing

- Scheut olijfolie
- Theelepel mosterd
- Theelepel mayonaise
-   Sap van halve citroen
-   1 teen knoflook (geperst)
-   Zwarte peper

Hoe maak je het:


Was de quinoa in een fijne zeef en kook het met twee keer dezelfde hoeveelheid water. Breng aan de kook en laat het dan zachtjes doorkoken voor 8 minuten. Daarna vuur uit, deksel erop en laat de quinoa zijn werk doen.

Zet een grillpan op het vuur en verhit daarin een klein beetje olijfolie. Je kan de kipdijfilet in zijn geheel grillen of bakken of eerst in stukjes snijden en dan pas bakken.
 
Snij de broccoli in roosjes en stoom de roosjes in een stoommand of als je dat niet hebt, kook het in een klein laagje water tot ze beetgaar zijn. Op het laatst voeg je de tuinerwten toe, die hoeven alleen maar te ontdooien.

Maak de dressing door alle ingrediënten bij elkaar te mengen. Proef goed, want de citroen kan het nog weleens te zuur maken. Als het te zuur is kan je een klein beetje suiker toevoegen.

Pak een diep bord en verdeel daarop de quinoa met de gestoomde groente, gegrilde kipdijfilet, lente-ui en de dressing.
 
Bon Apetit!!!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

You may also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...