dinsdag 12 februari 2013

Quinoa met wilde spinazie en gegrilde aubergine


Quinoa, een graansoort waar ik echt dol op ben geworden de laatste tijd. Ik probeer het met alles te varieëren en tot nu toe gaat dat erg goed! Ik eet het zelfs als ontbijt met een beetje amandelmelk, bosbessen en noten, mega gezond en je hebt tot de lunch geen trek meer. Daarnaast is dit gerechtje ook heerlijk tijdens dit gure koude winter weer.


Wat heb je nodig:

- 150 gram quinoa
- 1 aubergine
- 200 gram wilde spinazie
- 2/4 plak feta
- 1 lente-ui
- 1/2 chilipeper
- 1 tomaat in blokjes

Voor de dressing:

- Scheut olijfolie
-   Theelepel mosterd

-   Theelepel mayonaise
-   Sap van halve citroen
-   1 teen knoflook (geperst)
-   Zwarte peper
Hoe maak je het:

Was de quinoa en kook het met twee keer dezelfde hoeveelheid water. Breng aan de kook en laat het dan zachtjes doorkoken voor 8 minuten. Daarna vuur uit, deksel erop en laat de quinoa zijn werk doen.

Snijd de lente-ui, tomaat en de feta in blokjes. Snipper de chilipeper en snijd de aubergine in plakken en besprenkel met olijfolie en zeezout. Zet de grillpan aan en grill totdat de plakken aubergine gaar zijn.

Zet een wokpan op en verhit een scheut olijfolie. fruit hierin de chilipeper en de tomaat. Dan kan de spinazie erbij tot het geslonken is.


Maak de dressing door alle ingrediënten bij elkaar te mengen. Proef goed, want de citroen kan het nog weleens te zuur maken. Als het te zuur is kan je een klein beetje suiker toevoegen.

Pak de borden en verdeel de quinoa met daarboven op de spinazie met de chilipeper en tomaat. Garneer af met de gegrilde plakken aubergine en verdeel de in stukjes gesneden lente-ui en feta erboven. Last but not least, de dressing eroverheen!

Eet smakelijk!!Geen opmerkingen:

Een reactie posten

You may also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...